Sint Joris

Zonne-ovens en aardappelenergie

Hallo allemaal!

Deze zaterdag was al weer de tweede opkomst die in het teken stond van het milieu-insigne, wat betekend dat we al weer op de helft zijn! Omdat we binnen druk aan de slag zouden gaan zijn we eerst maar eens begonnen met een spelletje in het bos. Namelijk omgekeerd verstoppertje; één welp verstopt zich en de rest gaat hem zoeken, als je degene gevonden hebt ga je er heel stil bij zitten tot er nog maar één iemand aan het zoeken is. Na een aantal potjes was het tijd om echt aan het insignewerk te beginnen.

De welpen werden verdeeld in twee groepen om te gaan werken aan het insigne. De ene groep begon met het maken van een zonne-oven. Een bakje werd met behulp van karton, aluminiumfolie en een satéprikker omgetoverd tot een ware oven. En nu de grote vraag; deden ze het? Helaas niet, helaas was het niet warm genoeg. Maar de leiding had voor de opkomst een vuur gemaakt, dus iedereen heeft kunnen genieten van een heerlijke geroosterde marshmallow ;)!

De andere groep begon met het project aardappelenergie. Door middel van ijzeren en koperen pinnetjes en koperdraad werden de aardappels aan elkaar gemaakt en werd er met een speciaal apparaat de energie gemeten. De eerste groep had een beetje pech, er waren nog niet genoeg aardappels. Maar met behulp van de volgende groep hebben we het lampje (heel licht maar toch!) kunnen laten branden!

Na een korte pauze bij het kampvuur hebben ze groepjes gewisseld van project en gingen ze weer aan de slag. Om 15.30 was het alweer tijd om te sluiten. Hopelijk vonden jullie het net zo interessant als wij!

Volgende week zaterdag hebben we weer opkomst op de gebruikelijke tijd en plaats!

Tot zaterdag! Groetjes van de welpenleiding :)

Druk bezig met de zonne-ovens

Druk bezig met de zonne-ovens

Pauze!

Pauze!

Zonne-ovens!

Zonne-ovens!

Aardappelenergie

Aardappelenergie