Sint Joris

Zomerse ochtend

Vandaag was de opkomst iets anders geworden dan wij hadden gepland. Het zou namelijk heel hard gaan regenen, maar uiteindelijk hadden we de hele ochtend stralend mooi weer! 

We begonnen met het leuke spel 'levend kwartet'. We hadden 7 hoepels verdeeld met een paar spulletjes erin. De kinderen werden in groepjes verdeeld over deze hoepels en moesten ervoor zorgen, zo snel mogelijk een kwartet (vier de zelfde spullen) binnen te halen. Dit konden ze doen door spulletjes proberen af te pakken bij een ander groepje. Maar als je werd getikt moest je het kwartetonderdeel weer terug leggen in de hoepel. Het groepje dat als eerste een kwartet had, had gewonnen! De bevers waren zo goed met samenwerken, dat we dit spel drie keer hebben gedaan. 

Nu we zoveel hadden gerend, was het tijd voor een pauze met wat te drinken en een koekje. Je moet tenslotte wel goed blijven drinken met dit warme weer! 

Na de pauze was het tijd voor een wat rustigere activiteit, dus we gingen lekker aan de knutsel. Iedereen kreeg een masker die ze zelf moesten uitknippen en inkleuren. Daarna nog twee mooie stokjes erachter en klaar! Het was net het gemaskerd bal, dus dat verdiende een mooie groepsfoto!

Het laatste kwartiertje deden de bevers iets waar ze zelf zin in hadden. Sommige gingen rustig nog even stoepkrijten, een spelletje doen in het gras, of juist nog even lekker rennen en spelletjes doen zoals 'knakworsttikkertje'. 

Hopelijk zijn jullie er volgende week weer bij! Het is dan ietsjes anders omdat het dan alweer de laatste opkomst is. We draaien dan namelijk in de middag, samen met de welpen. Tot volgende week!

Het beverlied tijdens het openen

Het beverlied tijdens het openen

Aan de knutsel

Aan de knutsel

Say cheese!

Say cheese!

Matchende maskers

Matchende maskers