Sint Joris

"Voor Elkaar” van Univé Stad en Land: BEDANKT!

Donatie Univé voor Scoutinggroep st. Joris.

Verrast zijn wij van Scoutinggroep Sint Joris met het bericht dat de Stichting ”Voor Elkaar”, Univé Stad en Land, ons een financiële bijdrage schenkt. Dit jaar viert de groep het 85-jarig jubileum en is er gestart met een nieuwe speltak, de Bevers (jeugdleden van 5 tot 7 jaar). Zo’n mooi cadeau van “Voor Elkaar” is zeer welkom.

De scoutinggroep ontvangt deze bijdrage voor de aanschaf van 2 groepstenten.
Meerdere keren per jaar wordt er door de groep gekampeerd in tenten. Als afsluiting van het seizoen wordt er tijdens een zomerkamp door alle jeugdleden een week lang overnacht in tenten. Na 15 jaar zijn de kwalitatief goede tenten door dit intensieve gebruik echt “op”.
Als de tenten aan het einde van hun levensduur zijn worden ze gestript. Goede stokken worden geruild met slechte stokken van een andere tent. De haringen worden bewaard en het tentdoek wordt gerecycled. Zo proberen we het milieu te ontlasten en onze bijdrage op dit vlak te leveren.
 
Als scoutinggroep geven wij wekelijks een leuke, leerzame en sociale invulling aan de vrije tijd van kinderen en jong volwassenen in de leeftijd van 5 tot 22 jaar. De opkomsten worden gehouden op twee mooie locaties in Zutphen en Gorssel. Rond de blokhutten in het bos vinden allerlei sport- en spelactiviteiten plaats. Scouts zijn echte "buitenkinderen" en ontwikkelen dankzij de verschillende activiteiten vooral hun sociale vaardigheden. Bij de Sint Jorisgroep is een enthousiaste groep leiding, ouders en bestuur actief. Wij zorgen voor een verantwoorde tijdsbesteding voor de jeugd. Respect voor elkaar, zorg voor de natuur, kennis en sociale vaardigheden willen wij de kinderen bijbrengen. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website, www.st-joris.nl.

Op zaterdag 6 juli jongstleden heeft stichting “Voor  Elkaar” onze groep symbolisch een cheque overhandigd.

“Voor Elkaar” van Univé Stad en Land: BEDANKT!
 

Richard

Overhandiging van de "cheque" met de tenten op de achtergrond

Overhandiging van de "cheque" met de tenten op de achtergrond

De cheque

De cheque