Sint Joris

Dagje zomerkamp met de Bevers

Het zomerkamp van 2019 was weer geslaagd! Maar dit keer niet zonder de Bevers. Op zondag 21 juli hebben ze gezellig een dagje meegedaan. Een week zou een beetje lang zijn, maar ze hebben wel een dag kunnen meegenieten van de enorme gezelligheid en het spannende piraten thema.

De dag in Groenlo begon meteen al heel spannend, want Bregje werd geïnstalleerd! In de kampvuurkuil legde ze de belofte vlekkeloos af, werd haar nieuwe blouse aangetrokken en haar insignes uitgelegd. Daarna genoten we met zijn allen van haar traktatie, langevingers. Nu kon de dag niet meer stuk, want we hadden er een nieuwe Bever bij!

Na de installatie gingen we eerst even wat drinken, want het was een warme dag. Toen de ranja op was, liepen we een rondje over het kampterrein en gingen we alle speltakken langs om te zien waar zij sliepen en kookten. Ook wisten we nu waar de wc's waren en waar we niet mochten komen. Dat was toch wel even een wat groter scoutingterrein dan bij ons in Zutphen!

Nadat we een boterhammetje met wat drinken ophadden, en een beetje hadden gespeeld, was het tijd voor de opening. Met de hele scoutinggroep hebben we het zomerkamp geopend. En daarna kwam het toneelstuk om de thema van de week in te leiden. 

De rest van de middag hebben we waterspelletjes gedaan, een watergevecht en nog veel andere spelletjes. Ook hebben we echte zwaarden gemaakt en geverfd, waar we natuurlijk ook mee hebben gevochten. Dat deden we super goed, want we kregen les in hoe we echte piraten konden worden.

Na een hele middag lol, was het weer tijd om te eten. En dat vond niemand erg, want we aten pannenkoeken! We hadden grote honger na deze mooie lange dag. Het was een gezellige boel, want we waren met heel veel. De Welpen, de Bevers en alle leiding aten mee.

En na het eten was het helaas alweer tijd om naar huis te gaan. Samen met de ouders hebben we gesloten. En als herinnering aan deze leuke dag, kreeg iedereen een echte piraten diploma mee naar huis. 

 

Nu is het seizoen dan echt afgesloten. Maar wees niet getreurd, want de eerste opkomst is weer na de zomervakantie op 7 september. We hebben ook een paar leuke foto's op de website gezet. Die kun je vinden onder het kopje foto's en daarna onder de album 'zomerkampdagje 2019 Bevers'.

We wensen iedereen een fijne vakantie, en weer tot gauw!

Opening

Opening

Installatie

Installatie

Zwaarden maken

Zwaarden maken

lekker spelen

lekker spelen