Sint Joris

Larpers gespot in Losser

Dit jaar wordt het zomerkamp gehouden op een openbaar terrein. Behalve een aantal mensen die de hond uit komen laten, bezig zijn met een bootcamp of mensen die op de foto gaan omdat ze net getrouwd zijn hebben wij hier tot nu toe weinig last van. Wat echter wel frappant is dat om de zoveel tijd er een aantal larpers worden gespot in het bos. Voor de mensen die niet bekend zijn met de term; Larp staat voor 'live action roleplay'. Dit zijn mensen die zich in hun vrije tijd verkleden tot meestal middeleeuwse figuren. Vervolgens gaan ze als een stel kleine kinderen met zichzelf terug in de tijd. Dit gebeurd dus ook om de zo veel tijd in ons bos.

Er zijn nog geen beelden beschikbaar maar iemand van de RSA zegt er het volgende over: "Ja, ik heb het ook gezien. Er liepen een aantal kerels rond met schilden en ze sloegen elkaar met piepschuim zwaarden. Ik had bijna de politie gebeld want ik dacht dat ze helemaal gek werden."

Na dit gehoord te hebben weet eigenlijk niemand wat ze er mee aan moeten. Voor nu hebben we besloten het maar op zijn beloop te laten en nog even de kat uit de boom te kijken. Echter is iedereen wel op zijn hoede voor de piepschuim zwaarden en lange capes.

Lars (RSA)