Sint Joris

Duizend tonnen en palen!

...is wat de scouts waarschijnlijk (met enige zekerheid, eigenlijk..) dachten toen ze zaterdagochtend aan de Berkel stonden om 9:45 uur. Als we het in de woorden van de scoutsleiding zouden uitdrukken: 'Het is niet het mooiste weer maar is ook zeker niet slecht' :). Met deze input gingen de scouts aan de slag met het pionieren van een vlot.

Na wat wikken en sjorren brak inmiddels het zonnetje door en daarmee ook een vlot. Nadat het vlot aan de Eefdese kant te water was gegaan werd deze door middel van een touw naar de overzijde getrokken. Op deze manier konden scouts rustig hun vlot beklimmen via de kano opstapplaats. Na wat bekende kreten gehoord te hebben als 'ik heb geen droge kleding mee' of 'ik heb geen droge kleding meegenomen omdat ik dacht dat het toch niet door zou gaan' of 'het zou 12 graden worden dus zwemkleding leek me niet nodig' stapte de meeste(!) scouts op het vlot.

Na een stukje gedobberd te hebben naar het midden van de Berkel (Lees: 10 meter :)) vonden de Scouts dat hun Thor Heyerdahl-missie erop zat. Voor je het weet, stonden ze allemaal weer op de kant te kijken naar het vlot dat zich tot nu toe erg goed hield! Toch konden enkele scouts de verleiding niet weerstaan, niet veel later was het vlot weer goed gevuld en voer het vlot een behoorlijke afstand stroomopwaarts. Al met al was het in de ogen van de leiding een geslaagde opkomst, volgens mij vonden de scouts dat stiekem ook wel ;)

de scoutsleiding.

 

Grote peddels

Grote peddels

Vlotten bouwen

Vlotten bouwen

de scouts drijven!

de scouts drijven!

...heel ver stroomopwaarts

...heel ver stroomopwaarts