Sint Joris

Chaos en traktaties

Afgelopen zaterdag was helaas de laatste opkomst van Dieuwertje als Welpenleiding. Om er toch een feestje van te maken hebben de Welpen lekkere broodjes gebakken boven houtvuur. Hier mochten ze vrolijke vruchtenhagel in doen, dat was erg lekker!

Voordat het zover was hebben we eerst een bijzonder spel annemaria koekoek gespeeld. Hierin was het de bedoeling dat de Welpen scoutingregels moesten breken als Martijn het niet zag. Want als Martijn het zag, kreeg je een strafpunt! Sommige Welpen waren hier misschien wel iets té goed in. Maar het is nu voor iedereen weer duidelijk welke afspraken we in en rond de blokhut met elkaar hebben. Ook hebben de Welpen geoefend met het maken van vuur. Dat was iets lastiger, door de beperkte ruimte. Rond de blokhut was er namelijk op plekken nieuw gras gezaaid, waar we nog niet overheen mochten lopen. Waar iedereen wél overheen mocht was de nieuwe touwbrug die Niels met de klusgroep heeft gemaakt. Deze viel net zo in de smaak als de broodjes met hagelslag. Al met al was het een mooie dag.

Volgende week gaan we Dieuwertje uitzwaaien tijdens het overvliegen, en verwelkomen we een aantal nieuwe kinderen bij de Welpen.

Tot volgende week!

Groetjes van de Welpenleiding

De Welpen spelen annemaria koekoek

De Welpen spelen annemaria koekoek