Sint Joris

Knopeninsigne

Hoi allemaal!

Afgelopen zaterdag zijn we begonnen met het knopeninsigne! Maar voordat we met knopen aan de slag moesten, deden we een korte kennismaking omdat er weer veel nieuwe kinderen waren en natuurlijk ook de oud-Bevers die naar ons waren overgevlogen. Na het namenrondje was het tijd voor Duivelstikkertje en dit werd fanatiek gespeeld.

En dan was het eindelijk tijd om de eerste knoop te leren: de achtknoop. Deze heet zo omdat hij er uit ziet als het cijfer 8. Om de knoop meteen te gebruiken, deden de welpen een experiment over touwsterkte. Met 6 verschillende soorten touw tilden ze een emmer water op (vastgemaakt met een achtknoop) en keken ze welk touw het sterkste was. Een van de touwen was zelfgemaakt van gevlochten gras, en sommige welpen hadden dit zo stevig gemaakt dat het sterk genoeg was om de emmer op te tillen!

Na de pauze gingen ze verder met de volgende knoop: de timmersteek. Eerst oefenen om elkaars armen, later hebben we er schommels mee gemaakt (zie ook de foto’s)!

De laatste opdracht was misschien wel het leukste, elk groepje bond een leiding zo goed mogelijk vast aan een boom. Daarna wisselden de groepjes van leiding, en was het een wedstrijd om je leiding zo snel mogelijk weer los te maken! Het scheelde bijna niets, dus blijkbaar zijn de groepen aan elkaar gewaagd en hebben ze al een boel geleerd over knopen :)!

Over twee weken gaan we weer verder met het knopeninsigne. Volgende week hebben we wel gewoon opkomst, maar dan over het onderwerp identiteit…

Tot volgende week, groetjes van de welpenleiding!

Dat zit stevig vast!

Dat zit stevig vast!

Is sisaltouw sterk genoeg?

Is sisaltouw sterk genoeg?

Schommelen!

Schommelen!

Zelfgemaakte schommel

Zelfgemaakte schommel